Course image Химия
ОП24-1А
ТАПСЫРМА №1:
-Консервілеу
мен маринадтау
үшін
қандай
қышқылды
қолданады?
- Компоттар мен шырындар әзірлеу үшін қандай қышқылды қолданады?
- Сүтқышқылды өнімдерде қандай қышқыл кездеседі?
- Адам ағзасында күн сайын 400г мөлшерде қандай қышқыл түзіледі ? Ол несеп, тер, теріде кездесуі мүмкін.
- Ашыған майдың ерекше иісі қандай қышқылдың түзілгендігін айғақтайды?
- Ұзаққа созылған жүгіруден кейін неліктен аяқ балтырлары ауырады?
- Компоттар мен шырындар әзірлеу үшін қандай қышқылды қолданады?
- Сүтқышқылды өнімдерде қандай қышқыл кездеседі?
- Адам ағзасында күн сайын 400г мөлшерде қандай қышқыл түзіледі ? Ол несеп, тер, теріде кездесуі мүмкін.
- Ашыған майдың ерекше иісі қандай қышқылдың түзілгендігін айғақтайды?
- Ұзаққа созылған жүгіруден кейін неліктен аяқ балтырлары ауырады?
(жұмыс дәптеріңізге себеп-салдарын түсіндірме түрінде жазыңыз.)